Ons verhaal

Toen we een paar jaar geleden ontdekten dat het meeste brood suiker, vet en andere additieven bevat, besloten we zelf brood te gaan bakken. Al snel was onze keuken te klein om ook aan de vraag van vrienden en familie te voldoen. Eind 2017 openden we onze kleine zuurdesembakkerij in het station van Mortsel-Oude God en intussen verhuisden we naar de Muizenstraat 9 in het bruisende 2060 Antwerpen.

Bloem, water, zout en veel tijd. Dat zijn de enige ingrediënten van ons brood. Door terug te keren naar de oude desemtechnieken, houden we het brood puur: geen bewaarmiddelen, vetstoffen, suiker of andere aditieven dus in ons brood. De steengemalen granen van de Artemeersmolen, de laatste professioneel uitgebate windmolen van Vlaanderen, geven het brood z’n volle smaak.

 

Hoe zuur is zuurdesem?

Is zuurdesembrood dan zuur? Helemaal niet. We werken met een voordeeg of moederdeeg en houden zo onze desem jong. Op die manier zijn er vooral zoete melkzuurbacteriën aanwezig. Optimaal voor de natuurlijke gisting en een frisse, lichtjes zoete smaak.

Zuurdesembrood heeft alleen maar voordelen: de lange rijstijd zorgt voor betere vertering, het brood is lang houdbaar en erg voedzaam.